tisdag 28 juni 2016

Sommarlunchtips: Vegetarisk caesarsallad!

Såhär på sommaren är det trevligt med lite lättare luncher som inte är alltför krångliga att tillaga. Idag åt vi vegetarisk caesarsallad som var så god att jag måste dela med mig av receptet.

1/2 pkt romansallad
2 morötter
1 rödlök
1/2 aubergine
2 tomater
1 pkt halloumi
4 skivor surdegsbröd

Caesardressing:
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
Salt och svartpeppar

Skiva aubergine i halvtunna skivor. Lägg i ugnssäker form, ringla över rapsolja och salt. Sätt i ugnen på 200 grader i 20 min.

Dressingen: Riv vitlök och ost. Blanda med äggula och vinäger och mixa med mixerstav. Häll i oljan i en jämn stråle och fortsätt mixa. Smaka av med salt och peppar.

Skölj och dela salladen grovt i en skål. Hyvla morötter och finhacka rödlöken.

Tärna brödet och halloumin. Stek brödet i rapsolja tills de får fin färg. Lägg upp i en skål och stek halloumin.

Lägg upp lite av varje ingrediens i en tallrik och ringla över dressingen. Ät!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar